Danas, 23.10.2017 počelo je Europski tjedan zaštite na radu. Tako će se u razdoblju od 23. do 27. listopada na području cijele EU obilježiti prigodnim svečanostima i radionicama Europski tjedan zaštite na radu kojim se želi podići svijest o važnosti zaštite na radu. I naše institucije su se tako pridružile ovom projektu te će svi zainteresirani imati mogućnost sudjelovati na raznim radionicama koje su tim povodom organizirani

Tako će već danas u Prodajnom centru Pevec u Sesvetama biti obilježen Europski tjedan zaštite na radu od strane ZUZNR-a. Program počinje savjetovalištem: “Zaštita na radu 3 u 1“, a nastavlja se edukativno-preventivnim programom: “Uradi sam, ali sigurno” te  završava predstavljanjem kampanja i nacionalnog programa.

Ovo je samo dio događanja koje organizira ZUZNR koja se već danas nastavljaju sa predavanjima i radionicama koje se održavaju ne samo u Zagrebu nego i u Virovitici, Koprivnici, Gospiću itd.

Download (PDF, 1.25MB)

Sutra (utorak 24.10.) Ministarstvo rada i mirovinskog sustava organizira skup: “Obilježavanje EU tjedna zaštite na radu 2017“, uz cjelodnevni bogati program predavanja.

Program predavanja:

Download (PDF, 348KB)

U HUP-u se u četvrtak 26.10. održava sastanak Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu,  a dnevni red bi bio slijedeći:

Dnevni red

  • Izmjene i dopune Zakona o zaštiti na radu
  • Akreditacija ovlaštenih osoba za tehnička ispitivanja sukladno Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (78/15)
  • Razno

Nakon sastanka Koordinacije, održat će se Prezentacija Zavoda za unapređivanje zaštite na radu s početkom u 13.00 sati:

  • Uočeni  nedostaci u nadzorima ovlaštenih osoba za poslove zaštite na radu
    (Uvodno izlaganje  Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje  zaštite na radu)
  • Upoznavanje s informacijskim sustavom zaštite na radu ZUZNR
    (Uvodno izlaganje: Antonio Jaić, viši stručni savjetnik u Zavodu za unapređivanje  zaštite na radu)
  • Pitanja, prijedlozi