FAQ

Vaša često postavljana pitanja

Zastita na radu – Često postavljana pitanja 2017-09-12T14:39:20+00:00

Ovdje se nalaze odgovori na često postavljena pitanja vezana uz WebZNR aplikaciju i zaštitu na radu. Naša je nada olakšati Vam snalaženje u aplikaciji. Zaštita na radu nikada neće biti tako jednostavna za vođenje i korištenje.

Može li doći do gubitka podataka? 2015-06-18T14:11:17+00:00

Ne. WebZNR za razliku od svih drugih aplikacija na tržištu je online aplikacija koja koristi naše web servere za spremanje podataka.  Oni se pak nalaze u data centru u Nurnbergu (Njemačka) koji je jedan od najboljih te vrste na tržištu. Tamo su osigurani savršeni uvjeti za rad servera, redovna tehnička podrška, backup itd.

Ako Vas i to nije uvjerilo da su Vaši podaci sigurni backup cijelog data centra iz Nurnberga se radi u data centar u Sjevernoj Irskoj.

Jeli aplikacija uvijek dostupna? 2017-01-09T13:52:26+00:00

U 2014., 2015. i 2016.  godini nismo imali prekid u pristupu našim serverima. Dakle njihova dostupnost u tom razdoblju je bila 100%!

To je još jedan pokazatelj tehničke razine rješenja koje nudimo.

Što ako dođe do zakonskih promjena? 2015-06-18T14:15:24+00:00

Zahvaljujući velikom broju stručnjaka zaštite na radu i zašite od požara s kojim intezivno surađujemo osigurali smo da WebZNR aplikacija uvijek bude u skladu sa važećom legislativom u RH. Svaka promjena iste biti će provedena u aplikaciji, a sve troškove snosi Linija koda d.o.o.

Jeli korištenje aplikacije WebZNR sigurno? 2015-06-18T14:20:46+00:00

Prilikom korištenja aplikacije WebZNR svaka razmjena podataka između klijenta i naših web servera kriptira se 256 bitnom enkripcijom (SSL) koja osigurava da su podaci koje razmjenjujete sa serverom zaštićeni i drugima potpuno nedostupni.
Pojednostavljeno rečeno sigurnost podataka je onolika koliko je sigurno korištenje internet bankarstva ili državnih servisa poput e-regos i sl. Ono što je vaša briga je samo čuvanje Vašeg korisničko imena i lozinke za sve ostalo po pitanju sigurnosti brine se Linija koda d.o.o.

Što je WebZNR 2017-09-12T14:39:28+00:00

WebZNR je aplikacija koja je namijenjena voditeljima službi zaštite na radu i zaštite od požara te kontrolnim kućama. Njena uloga je zamijeniti stotine dokumenata, registratora i datoteka putem baze podataka i pripadajuće digitalne arhive WebZNR-a. Zahvaljujući načinu na koji je aplikacija WebZNR napravljena svi ti podaci će uvijek biti s Vama bez obzira gdje se nalazite te koristite li računalo, tablet ili mobitel za spajanje na aplikaciju.

Koji su tehnički uvjeti za korištenje aplikacije? 2017-09-12T14:39:28+00:00

Uvjet je posjedovanje uređaja koji je spojen na internet. Dakle na aplikaciju se može spojiti sa svakim računalom, tabletom ili pametnim mobitelom koji ima pristup internetu. Aplikacija je testirana i zadržava pune funkcionalnosti bez obzira na veličinu ekrana koji koristite.

Koja je cijena aplikacije? 2016-02-12T13:21:45+00:00

Cijena aplikacije može varirati ovisno o nekoliko parametara. Prvenstveno na cijenu utječe broj zaposlenika i strojeva (1-49; 50-249; 250-neograničeno). Zatim na cijenu mogu utjecati zahtjevi klijenta kada je u pitanju sinkronizacija podataka, instalacija aplikacije unutar tvrtke, broj korisnika aplikacije itd.

Dakle potrebno je da nas kontaktirate i dogovorimo sastanak na kojem ćemo poslušati vaše zahtjeve i doći do najpovoljnije ponude.

Koji je način plaćanja? 2015-06-18T13:54:34+00:00

Cijene aplikacije su navedene na mjesečnoj razini i naplaćuju se mjesečnim fakturama. Naravno uplatom na duži vremenski period ostvaruju su bonusi.
Na primjer, uplatom za godinu dana jedan mjesec dobivate besplatno.

Što je sa skrivenim troškovima? 2015-06-18T14:12:24+00:00

Nema ih! U cijenu aplikacije uključeno je održavanje same aplikacije, poslužitelja (servera) na kojima se aplikacija nalazi, izrade sigurnosnih kopija (backup), usklađenost sa zakonskim propisima, licencama….

Kakva podrška je uključena u cijenu? 2016-08-12T13:32:46+00:00

U cijenu je uključena početna edukacija gdje će Vam naš djelatnik demonstrirati rad cijele aplikacije. Edukacija se odrađuje putem interneta, a termin možete dogovoriti unaprijed s našim djelatnikom.

Osim početne edukacije, stalno su vam na raspolaganju upute za rad koje se nalaze unutar aplikacije te se one stalno nadopunjuju ovisno o novim mogućnostima aplikacije i najčešće postavljanim pitanjima naših korisnika.

Kada dođe do značajnijih promjena na aplikaciji, putem email poruke biti će dodatno obaviješteni kako bi se upoznali s novostima.

Jeli moguć prijenos podataka iz drugih aplikacija? 2016-08-12T14:02:42+00:00

Da naravno. Tokom godina implementacije WebZNR aplikacije izvršili smo veliki broj prijenosa podataka iz drugih aplikacija.

Iz neke druge aplikacije za evidenciju zaštite na radu.
Ukoliko se prethodno koristili neku aplikaciju za vođenje evidencije zaštite na radu, besplatno ćemo za vas prenijeti podatke djelatnika, uvjerenja, organizacijsku strukturu, radna mjesta te strojeve i njihove preglede.

Iz vaše aplikacije za obračun plaća ili kadrovske službe
WebZNR sadrži mogućnost uvoza podataka iz CSV datoteke. Moguće je početni unos podataka i naknadna sinkronizacija prilikom koje će se ažurirati samo promjene na vašim podacima. Detaljan opis sinkronizacije podataka i specifikaciju CSV dostavljamo na vaš upit. Ovaj uvoz podataka možete raditi ručno ali možemo za vas razviti i automatiziranu verziju gdje će se podaci u zadanim terminima automatski sinkronizirati sa postojećim bazama u vašoj tvrtki.

Uvoz iz Excel datoteka
Ista datoteka koja se koristi za sinkronizaciju podataka s obračunom plaća ili kadrovskom bazom podataka može se koristiti za brzo ažuriranje podataka putem Excel-a. Bitno je pratiti strukturu koja je zadana, znači nije dopušteno:

  • mijenjati nazive ili redoslijed kolona
  • oblikovati podatke (izgled fontova, boje i sl)
  • Obavezno prilikom snimanja promjena koje ste napravili morate koristiti isti format zapisa: CSV.

Dakle ovdje je riječ o “built-in” rješenju gdje nije potrebna naša intervencija jer tu mogućnost dobivate sa samom aplikacijom. Podatke o svojim djelatnicima jednostavno ćete uvesti kroz Excel datoteku koju sami kreirate po našem predlošku. Predložak ćemo vam dostaviti na vaš upit.

Je li moguć istodoban rad više korisnika nad istim podacima? 2016-08-12T14:02:50+00:00

Da. Više korisnika može raditi istodobno nad istim podacima.

Kada se desi slučaj da isti podatak pokušaju promjeniti dva korisnika, onaj koji prvi promjeni podatak biti će zapisan, a kada drugi korisnik napravi promjenu biti će obaviješten da je u vrijeme od kada je on otvorio podatak do kada ga je pokušao zapisati netko već taj isti podatak promijenio.

Drugi korisnik može ponovno učitati podatak kako bi vidio koje promjene su se desile te pokušati ponovno napraviti svoju promjenu.

Kako otvoriti dodatni korisnički račun? 2016-08-12T14:02:56+00:00

Ukoliko broj korisničkih računa koji imate u Vašem paketu nije dovoljan, na Vaš zahtjev moguće je otvoriti dodatni korisnički račun po cijeni od 40 kn + PDV mjesečno.

Što će se desiti kada istekne moj probni račun? 2016-08-12T14:03:05+00:00

Ukoliko želite, možemo Vam produžiti valjanost računa za narednih 15 dana. Po isteku probnog računa, Vaši podaci će biti trajno obrisani.

Prije brisanja podataka biti ćete obaviješteni na email adresu s koje ste aktivirali probni račun.

Može li se WebZNR instlairati na naše server? 2016-08-12T14:03:14+00:00

WebZNR moguće je instalirati u IT infrastrukturu Vaše tvrtke, ali kako svaka tvrtka ima drugačiji IT sustav, tako svakoj implementaciji pristupamo individualno. Slobodno zatražite svog prodajnog predstavnika za detalje i ponudu o takvoj implementaciji. Napomenuli bi da WebZNR poštuje stroga pravila za siguran pristup podacima koji rijetko koja tvrtka ima mogućnosti primijeniti u svojoj infrastrukturi.

Osim toga korištenjem naše cloud infrastrukture smanjuje se cijeli niz troškova:

  • Hardware za server
  • Licenca za server
  • SSL certifikat
  • Fiksni IP
  • Instaliranje i podešavanje
  • Administracija i ažuriranje
  • Prostor za sigurnosne kopije

Također, korištenjem cloud aplikacije uvijek ćete imati pristup najnovijoj verziji WebZNR aplikacije, a cijelu brigu o tehničkim problemima prepuštate nama.