Priliko planiranja i kreiranja aplikacije WebZNR apsolutni prioritet u listi funkcionalnosti je bila sigurnost podataka koji se nalaze u bazama, a u skladu s tim i sigurnost pristupa tim podacima i rada s njima. Stoga smo od samog početka u radu aplikacije primijenili tehnologiju koja je jamčila maksimalnu zaštitu podataka od gubitka i neovlaštenog pristupa. Sav rad sa aplikacijom pa čak i vaš boravak na ovoj internetskoj stranici odvija se preko HTTPS ( Hypertext Transfer Protocol Secure) protokola. Spajanje na bazu i pregled podataka je moguć tek nakon kriptiranja komunikacije 256-bitnom enkripcijom sa Comodo Secure certifikatom

No kao i uvijek u razvoju naše aplikacije uvijek želimo bolje, više i sigurnije te smo sada napravili novi korak u tom smjeru i novi korak ispred kada su u pitanju konkurentska rješenja

Od sada u aplikaciji imate mogućnost uključiti dvostruku autentikaciju i time još dodatno povećati razinu zaštite od neovlaštenog ulaska u aplikaciju. 

  1. Za korištenje nove mogućnosti potrebno je prvo na vaš uređaj preuzeti i instalirati Google Authenticator aplikaciju za vaš Android ili iPhone uređaj.
  2. Nakon toga potrebno se logirati u WebZNR aplikaciju i otići na postavke korisnika (klik na korisničko ime u gornjem lijevom kutu aplikacije) te kliknuti link: “Postavke dvostruke autentifikacije”.
  3. Označite kvačicom opciju: “Uključi dvostruku autentikaciju”.
  4. Sa svojim mobitelom skenirajte prikazani QR kod ili upišete prikazani ključ ručno.
  5. Kliknite na link: “Snimi promjene“. 
Vaša dvostruka autentifikacija je uključena!
 
Prilikom slijedeće prijave aplikacija će vas pitati token koji se generira na vašem mobitelu unutar aplikacije Google Authenticator. 
 
Nova mogućnost za sve naše postojeće korisnike je, naravno, besplatna
2018-03-08T13:46:32+01:00 8.03.2018|