Početkom tjedna bili smo gosti na DNV GL – Software seminaru u Milanu kako bi se iz prve ruke uvjerili u kojem smjeru se kreće razvoj software rješenja poput WebZNR aplikacije. Za one koji se nisu susreli s tvrtkom DNV GL kompanijom riječ je o tvrtki koja razvija software rješenja za velike multinacionalne kompanije pri čemu je zaštita na radu i zaštita od požara tek dio puno većeg sustava koji prvenstveno služi za nadzor naftnih platformi, LNG terminala i slično

Iako se njihova ciljana skupina korisnika znatno razlikuje od naše jer je riječ o rješenjima koja se teško mogu primijeniti na tržištu Hrvatske i iziskuju ogromna ulaganja željeli smo vidjeti dali naše rješenje – WebZNR može držati korak sa sličnim rješenjima u svijetu. Naravno DNV GL je multinacionalna kompanija koja ima preko 300 ureda u preko 100 zemalja svijeta pa je stoga jako dobar pokazatelj trendova na tržištu IT rješenja u industriji. 

Ono što je bio definitivni zaključak našeg trodnevnog boravka u Milanu je da WebZNR aplikacija zaista drži korak s tehnologijom, a kao manji i fleksibilniji sustav u mnogim stvarima i prednjačimo pogotovo kada je u pitanju tehnologija koja se koristi (DNV GL je tek sada počeo nuditi mogućnost umjesto desktop aplikacije primjenu SAAS – Software As A Service načina rada), usklađenost s GDPR-om (mi smo već implementirali dvostruku autentikaciju) itd. 

Ovo nas je uvjerilo da smo i dalje na dobrom putu i da naši srednjoročni i dugoročni planovi se znatnije ne razlikuju od planova koje imaju velike kompanije sa svojim rješenjima.

Naravno od kolega iz DNV GL-a se moglo i štošta toga naučiti, a od čega će neke ideje već uskoro zaživjeti u WebZNR aplikaciji.  Vjerujemo kako se ovo putovanje itekako isplatilo te da će i ono doprinijeti još boljem razvoju WebZNR aplikacije.