HZZO je izdao novi OR obrazac čije se korištenje traži da počne sa prvim danom veljače. Naravno ne treba ni naglašavati pri tome da će svi korisnici WebZNR aplikacije od sutra imati novi OR obrazac u WebZNR aplikaciji. Ovo je još jedan primjer kako prednosti korištenja rješenja kao što je aplikacija WebZNR pri čemu je usklađivanje sa zakonskim promjenama potpuno prebačeno na nas kao pružatelja usluga. Tvrtke na taj način izbjegavaju mogućnost da su radi neusklađenosti u prekršaju.

Ono što je također znakoviti je da novi obrazac donosi nove šifrarnik uzroka ozljeda pa tamo imamo novi uzrok ozljede:

  • Nedostatak pisanih uputa na mjestima rada o radnom okolišu, sredstvima rada, opasnim kemikal., biološk. štetnostima, opasnostima na radu, izvorima fizikal. štetnosti i drugim rizicima na radu i u vezi s radom u skladu s procjenom rizika.

Kao što smo o tome govorili i na konferenciji koju smo organizirali u prosincu prošle godine biti ažuran po pitanju uputa koje su dostupne radnicima, a da one su pri tome uvijek aktualne i u skladu sa procjenom rizika praktično je nemoguće postići ukoliko ne koristite modul Korisničkog portala aplikacije WebZNR. Novi uzrok ozljede jasno daje do znanja da i zakonodavac ide u tom smjeru gdje je sada izričito dodan uzrok ozljede vezan u nedostatak uputa koje su u skladu sa procjenom rizika.

Za sve one koji ne znaju aplikacija WebZNR ima modul korisničkog porotala koji vam omogućuje da među ostalim putem QR ili NFC koda omogućite vašim radnicima pristup stranici na kojoj će uvijek biti aktualne upute i/ili dio procjene rizika koji se odnosi na to radno mjesto. Po tome smo jedino riješenje koji nudi ovaj način rada i koji naši korisnici dobivaju u cijeni najma aplikacije. 

Viša sila kao uzrok je uklonjen.

Također su dodani novi uzroci: 

  • Nepredvidivi uzrok (prirodni događaj ili ljudska radnja) koji se nije mogao spriječiti, izbjeći ni otkloniti (primjerice potres, poplava, udar groma, nemiri i ratno stanje)
  • Uzrok izvan poslova i aktivnosti povezanih s radnim procesom (postupanje radnika koje nije povezano s procesom rada i radno-pravnim aktivnostima vezanim uz poslove na kojima je radnik zaposlen).

 

 

 

2019-02-01T08:27:33+01:00 1.02.2019|
Da biste isključili Google Analytics kliknite ovdje