nadzorVeć smo u našim prethodnim objavama govorili o svim prednostima cloud aplikacije. Ovaj puta bi željeli nešto više reći o centraliziranom nadzoru infrastrukture što je gotovo nemoguće postići kod klasičnih desktop aplikacija.

Cloud tehnologija vam omogućuje korporativnu razinu usluge po konkurentnim cijenama. Ušteda se postiže centraliziranim nadzorom i ažuriranjem što omogućuje korporativnu razinu usluge koja bi inače većini bila cijenom nedostižna.

Cloud tehnologija omogućuje centralni nadzor infrastrukture na kojoj se nalazi sama aplikacija te baza podataka u kojoj se nalaze vaši podaci. Centralni nadzor osigurava pravodobno obavještavanje tehničara o eventualnim problemima u radu sustava što ubrzava postupak otklanjanja kvara na sustavu, a vaše podatke apsolutno sigurnima.
nadzor-server1Slučajevi iz prakse kada bi netko izgubio sve podatke iz svoje evidencije zato što je baza izbrisana (reinstalacija računala), postala neupotrebljiva (virusi i sl.) ili trajno nedostupna (kvarovi na diskovima) su na žalost jako česti. To je slučaj sa bilo kojom desktop aplikacije i većina korisnika računala imala je takav problem u radu sa računalom.

nadzor-browser1Kontinuirani nadzor oprema i aplikacija osigurava da se na svaku prijetnju reagira praktično odmah.

Izrada sigurnosne kopije je čest način kojim se žele izbjeći ovakvih scenariji no naše pitanje glasi: “Kada je zadnji puta izvršeno testiranje povrata podataka u vašem sustavu?”. Naime, sigurnosne kopije se spremaju u obliku datoteka koje su itekako podložne korumpiranju i za koje se može ispostaviti da su jednako neupotrebljive. Korporativni nivo kontrole podrazumijeva izradu sigurnosnih kopija daleko sofisticiranijim alatima, redovno testiranje povrata podataka i dislociranu izradu sigurnosnih kopija ( u našem slučaju podaci iz data centra u Njemačkoj se spremaju također i na naše servere u S.Irskoj ). 

Centralizirali nadzor i upozorenja koja dobivaju naši tehničari omogućuju nam da otklonimo eventualne poteškoće prije nego ih je sam klijent primijetio. Svaki vaš zahtjev prema serveru podložan je analizi koja nam daje odgovor u kojem vremenu server odgovara na vaš zahtjev. Na ovaj način znamo, doslovno u mili sekundu, koji je odaziv naših servera i vrijeme dohvata podatka iz baze. 

Ovakav nadzor nad vašim podacima i aplikacijom jamči vam bezbrižno korištenje i apsolutnu sigurnost u vaše podatke.

Napomenimo da u protekle 4 godine nismo imali prekid rada naših usluga. Sve smo učinili da tome tako i ostane, a aplikacija WebZNR i dalje zadrži vodeću poziciju na tržištu.