Kada se prvi puta spojite na aplikaciju WebZNR zasigurno će jedan od prvih dojmova biti zabrinutost radi količine podataka koje je potrebno unijeti u aplikaciju. Mi ćemo u ovom članku objasniti vam kako tome nije tako odnosno kako WebZNR aplikacija je planirana na način da od vas zahtjeva unosa samo osnovnih podataka dok vama prepušta da odredite količinu ostalih podataka koju smatrate potrebnim u svojoj evidenciji zaštite na radu.

Dakle WebZNR aplikacija može biti izrazito složena po svojim mogućnostima, količini podataka, izvještajima itd. ali istovremeno može biti i vrlo jednostavna sa samo osnovnim setom informacija. Odluku o tome koliko složenu i kompleksnu evidenciju žele donosi tvrtka odnosno stručnjak zaštite na radu u samoj tvrtki.

Naravno s naše strane mi uvijek preporučujemo unos što većeg broja podataka jer će tada aplikacija moći pokazati sve svoje mogućnosti te će izvještaji biti detaljniji i informativniji. U pravilu velike tvrtke (preko 250 zaposlenih) zaista imaju potrebu za svim podacima i izvještajima no manje tvrtke mogu voditi evidenciju za znatno manjim brojem podataka.

Tako recimo za djelatnika možete unijeti svih 50+ polja sa podacima o pojedinom djelatniku no isto tako možete unijeti i samo podatke koji su obavezni iz ovog ili onog razloga (ime, prezime, radno mjesto i organizacijska jedinica).

Na ovaj način sami kreirate koji su to podaci za vas i vaš rad važni od onih koji u tom trenutku vam nisu toliko bitni. To vam omogućava da podatke u aplikaciju unosite postupno kroz određeni period odnosno da naknadno unesete neke podatke za kojima se pojavila potreba prilikom poslovanja.

Naravno tu i dalje postoji niz mogućnosti automatiziranog ili poluautomatiziranog unosa podataka o čemu smo pisali već na našem blogu.

1