U WebZNR-u se od 1.1.2022. nalaze predlošci novih ZOS i ZOOP obrazaca. Obrasce možete jednostavno početi koristiti tako da ih umetnete iz naših predložaka (Osnovni podaci > Upitnici):

Nakon toga možete odabrati da li ste poslodavac koji sam provodi osposobljavanje ili ste ovlaštena tvrtka pa osposobljavate radnike drugih poslodavaca (Izbornik ISZNR > Tipovi dokumenata). Ukoliko poslodavac sam provodi osposobljavanja, sve što je potrebno je odabrati ime radnika, a potrebni podaci biti će automatski preuzeti iz prethodne evidencije i procjene rizika (ime, prezime, oib, opis poslova i sl).

Na drugu stranu, kod ovlaštenih tvrtki, tražene podatke popunite ručno (ili grupnim učitavanjem iz Excela), a po završetku dokumenta, isti će biti automatski upisan i u Ministarstvo.

Ovdje također možete definirati i oblik oznaka koji želite koristiti, npr:

U ovom primjeru oznaka zapisnika će automatski biti: ZOS-2022-1, ZOS-2022-2, ZOS-2022-3… Za dodatne mogućnosti pogledajte naše upute ili nas kontaktirajte za pomoć.

Za one koji ne koriste WebZNR, ovdje smo stavili verzije ZOS i ZOOP obrazaca u Microsoft Word (.DOCX) i Adobe Acrobat (.PDF) obliku. Korištenjem WebZNR-a znatno bi si olakšali postupak osposobljavanja, a ovi predlošci vam više ne bi bili potrebni:

ZOS Zapisnik ocjeni osposobljenosti radnika za rad na siguran način 2022 – Primjerak.pdf

ZOS Zapisnik ocjeni osposobljenosti radnika za rad na siguran način 2022 – Primjerak.docx

ZOOP Zapisnik o ospoboljenosti ovlaštenika povjernika radnika za zaštitu na radu 2022 – Primjerak.pdf

ZOOP Zapisnik o ospoboljenosti ovlaštenika povjernika radnika za zaštitu na radu 2022 – Primjerak.docx